Daarmee reageren ze op een terugval van de vraag naar olie. De speculative net-long posities in crude futures zijn vorige week op de New York Mercantile Exchange met 30% gedaald tot 17.457 contracten.

De cijfers zijn afkomstig van het Traders Report van de Commodity Futures Trading Commission's Commitments.

Vanaf de piek in januari is het aantal openstaande hausse-posities al met 87% gedaald. De beleggers vrezen dat de Europese begrotingscrisis op termijn gevolgen gaat hebben voor de economie.

Vrijdag werd bovendien bekendgemaakt dat de kleinhandelsverkopen in de Verenigde Staten voor de eerste keer in acht maanden zijn gedaald. De olieprijzen zijn vanaf de piek voor de afgelopen 20 maanden uit mei met 15% gedaald.

Crude kostte op 3 mei 87,15 dollar op de New York Mercantile Exchange en is vervolgens teruggevallen tot een range van 70 tot 75 dollar. Bij de evolutie van de olieprijs moet ook steeds rekening worden gehouden met bewegingen in de koers van de euro.

Daarmee reageren ze op een terugval van de vraag naar olie. De speculative net-long posities in crude futures zijn vorige week op de New York Mercantile Exchange met 30% gedaald tot 17.457 contracten. De cijfers zijn afkomstig van het Traders Report van de Commodity Futures Trading Commission's Commitments. Vanaf de piek in januari is het aantal openstaande hausse-posities al met 87% gedaald. De beleggers vrezen dat de Europese begrotingscrisis op termijn gevolgen gaat hebben voor de economie. Vrijdag werd bovendien bekendgemaakt dat de kleinhandelsverkopen in de Verenigde Staten voor de eerste keer in acht maanden zijn gedaald. De olieprijzen zijn vanaf de piek voor de afgelopen 20 maanden uit mei met 15% gedaald. Crude kostte op 3 mei 87,15 dollar op de New York Mercantile Exchange en is vervolgens teruggevallen tot een range van 70 tot 75 dollar. Bij de evolutie van de olieprijs moet ook steeds rekening worden gehouden met bewegingen in de koers van de euro.