Het conflict tussen Turkije en Syrië lijkt daar te escaleren na de dood van vijf Turkse burgers. Het Turks leger heeft als vergelding bombardementen in Syrië uitgevoerd.

Daniel Loeb van hegde fund Third Point heeft tijdens de zomer speculatieve posities ingenomen op Griekse staatsobligaties en die hebben de fondsbeheerder geen windeieren opgeleverd.

Vorige maand boekte Third Point een winst van 3,40%, hoofdzakelijk dankzij de posities in Griekse staatsobligaties. Deze eens zo veilige beleggingsinstrumenten zijn nu hoogst speculatief geworden.

NAV Quest for Growth bedroeg 8,93 euro per aandeel op 30 september

De netto inventaris waarde van Quest for Growth bedroeg op 30 september 2012 8,93 € per aandeel. Op 31 december 2011 bedroeg het eigen vermogen 7,90 € per aandeel. De beurskoers op 30 september 2012 bedroeg 5,34 € per aandeel (31 december 2011: 4,75 € per aandeel).

Elia neemt deel aan een internationale samenwerking tussen netbeheerders met het oog op de optimale regeling van het evenwicht van het elektrische systeem

De regeling in reële tijd van de onevenwichten tussen elektriciteitsverbruik en -productie behoort tot de dagelijkse taken van de transmissienetbeheerder. Het IGCC-platform is een eerste stap in de richting van een dergelijk beheer op internationaal niveau.

Dankzij deze coördinatie kunnen de tegengestelde onevenwichten - overschot bij de ene netbeheerder en tekort bij de andere - automatisch via een uitwisselingssysteem in beide richtingen worden gecompenseerd.

Het voordeel van dit systeem is dat de transmissienetbeheerders minder gebruik moeten maken van de vermogensreserves waarover zij beschikken om het evenwicht in hun eigen regelgebied in stand te houden.

Het conflict tussen Turkije en Syrië lijkt daar te escaleren na de dood van vijf Turkse burgers. Het Turks leger heeft als vergelding bombardementen in Syrië uitgevoerd. Daniel Loeb van hegde fund Third Point heeft tijdens de zomer speculatieve posities ingenomen op Griekse staatsobligaties en die hebben de fondsbeheerder geen windeieren opgeleverd. Vorige maand boekte Third Point een winst van 3,40%, hoofdzakelijk dankzij de posities in Griekse staatsobligaties. Deze eens zo veilige beleggingsinstrumenten zijn nu hoogst speculatief geworden. NAV Quest for Growth bedroeg 8,93 euro per aandeel op 30 september De netto inventaris waarde van Quest for Growth bedroeg op 30 september 2012 8,93 € per aandeel. Op 31 december 2011 bedroeg het eigen vermogen 7,90 € per aandeel. De beurskoers op 30 september 2012 bedroeg 5,34 € per aandeel (31 december 2011: 4,75 € per aandeel). Elia neemt deel aan een internationale samenwerking tussen netbeheerders met het oog op de optimale regeling van het evenwicht van het elektrische systeemDe regeling in reële tijd van de onevenwichten tussen elektriciteitsverbruik en -productie behoort tot de dagelijkse taken van de transmissienetbeheerder. Het IGCC-platform is een eerste stap in de richting van een dergelijk beheer op internationaal niveau. Dankzij deze coördinatie kunnen de tegengestelde onevenwichten - overschot bij de ene netbeheerder en tekort bij de andere - automatisch via een uitwisselingssysteem in beide richtingen worden gecompenseerd. Het voordeel van dit systeem is dat de transmissienetbeheerders minder gebruik moeten maken van de vermogensreserves waarover zij beschikken om het evenwicht in hun eigen regelgebied in stand te houden.