Wat is er eigenlijk aan de hand? Hedge funds en andere grote institutionele beleggers achten het tijdstip rijp om posities op de vastgoedmarkt af te bouwen, ze nemen winst op eerder aangekochte panden. Die panden worden echter gretig door de Chinezen overgekocht.

Snyder spreekt in dat verband van de Amerikaanse vastgoedzeepbel 2.0. Vastgoedsite Zillow heeft een akkoord getekend om vastgoed in aanbod via een Chinese website te koop aan te bieden aan Chinese consumenten. Het zijn dus niet alleen de Chinese beleggingsfondsen die de Amerikaanse vastgoedmarkt ontdekt hebben.

Wat is er eigenlijk aan de hand? Hedge funds en andere grote institutionele beleggers achten het tijdstip rijp om posities op de vastgoedmarkt af te bouwen, ze nemen winst op eerder aangekochte panden. Die panden worden echter gretig door de Chinezen overgekocht. Snyder spreekt in dat verband van de Amerikaanse vastgoedzeepbel 2.0. Vastgoedsite Zillow heeft een akkoord getekend om vastgoed in aanbod via een Chinese website te koop aan te bieden aan Chinese consumenten. Het zijn dus niet alleen de Chinese beleggingsfondsen die de Amerikaanse vastgoedmarkt ontdekt hebben.