Hedge fund traders bouwen hun posities in goud bovendien steeds verder af, waardoor de kansen op een snelle come-back van het edelmetaal met de dag kleiner worden. Uiteraard is er nog steeds een grote vraag naar goud in de groeilanden, op de eerste plaats in China.

Die fysieke vraag zal echter niet volstaan om de goudprijs naar hogere regionen te tillen, daarvoor is de medewerking van de grote spelers op de markt vereist. Die moeten terug in de markt willen stappen en dat is op dit moment geenszins het geval, wel integendeel.

Hedge fund traders bouwen hun posities in goud bovendien steeds verder af, waardoor de kansen op een snelle come-back van het edelmetaal met de dag kleiner worden. Uiteraard is er nog steeds een grote vraag naar goud in de groeilanden, op de eerste plaats in China. Die fysieke vraag zal echter niet volstaan om de goudprijs naar hogere regionen te tillen, daarvoor is de medewerking van de grote spelers op de markt vereist. Die moeten terug in de markt willen stappen en dat is op dit moment geenszins het geval, wel integendeel.