Vooral exchange-traded fondsen die in goud beleggen, zijn nog steeds koper. Deze fondsen hadden op 31 december 2098,72 ton in portefeuille, of een stijging met 1,50 ton.

Ook de hedge-fund managers bouwen hausse-posities in goud verder uit, zo blijkt uit cijfers verstrekt door de U.S. Commodity Futures Trading Commission. De long-posities stegen vorige week met 5%.

Stefan Graber, in Singapore analist voor Credit Suisse Group AG, houdt ook de zilverprijs in de gaten. Die kan doorstijgen tot 32,50 dollar. In geval van het goud is het weerstandsniveau van 1425 dollar belangrijk.

Vooral exchange-traded fondsen die in goud beleggen, zijn nog steeds koper. Deze fondsen hadden op 31 december 2098,72 ton in portefeuille, of een stijging met 1,50 ton. Ook de hedge-fund managers bouwen hausse-posities in goud verder uit, zo blijkt uit cijfers verstrekt door de U.S. Commodity Futures Trading Commission. De long-posities stegen vorige week met 5%. Stefan Graber, in Singapore analist voor Credit Suisse Group AG, houdt ook de zilverprijs in de gaten. Die kan doorstijgen tot 32,50 dollar. In geval van het goud is het weerstandsniveau van 1425 dollar belangrijk.