Hij was uitgegaan van een krachtig economisch herstel in 2012 en had met het oog daarop met een hefboomeffect hausse-posities uitgebouwd. Die zijn nu gedeeltelijk weer afgebouwd.

Deels was dat uit noodzaak, want het fonds van Paulson had rake klappen gekregen. De beurskoersen zijn wereldwijd sinds midden april met meer dan 7% gedaald en dat was een scenario waar Paulson geen rekening mee had gehouden.

Hij blijft overigens geloven in een algemene economische opleving, waarbij in de komende twee jaar geld kan worden verdiend met aandelen van bedrijven die een reorganisatie achter de rug hebben.

Hij was uitgegaan van een krachtig economisch herstel in 2012 en had met het oog daarop met een hefboomeffect hausse-posities uitgebouwd. Die zijn nu gedeeltelijk weer afgebouwd. Deels was dat uit noodzaak, want het fonds van Paulson had rake klappen gekregen. De beurskoersen zijn wereldwijd sinds midden april met meer dan 7% gedaald en dat was een scenario waar Paulson geen rekening mee had gehouden. Hij blijft overigens geloven in een algemene economische opleving, waarbij in de komende twee jaar geld kan worden verdiend met aandelen van bedrijven die een reorganisatie achter de rug hebben.