Op een kunstbeurs zijn nu schilderijen en andere kunstvoorwerpen te koop aan 100.000 dollar, waar dat twee jaar geleden nog maar 80.000 dollar was. Het beste voorbeeld van een zeepbel viel te rapen op een recente veiling van Sotheby's, waar voor Barnett Newman's "Onement VI" 43,80 miljoen dollar werd betaald.

Novogratz is van mening dat dit soort werken gedoemd is om in prijs te kelderen. Van een gewone correctie is geen sprake, de prijzen zullen integendeel in vrije val gaan. De beleggers wantrouwen klassieke activa en zijn uitgeweken naar kunst, diamanten enzovoort, met als gevolg dat zich ook daar zeepbellen aan het vormen zijn.

Op een kunstbeurs zijn nu schilderijen en andere kunstvoorwerpen te koop aan 100.000 dollar, waar dat twee jaar geleden nog maar 80.000 dollar was. Het beste voorbeeld van een zeepbel viel te rapen op een recente veiling van Sotheby's, waar voor Barnett Newman's "Onement VI" 43,80 miljoen dollar werd betaald. Novogratz is van mening dat dit soort werken gedoemd is om in prijs te kelderen. Van een gewone correctie is geen sprake, de prijzen zullen integendeel in vrije val gaan. De beleggers wantrouwen klassieke activa en zijn uitgeweken naar kunst, diamanten enzovoort, met als gevolg dat zich ook daar zeepbellen aan het vormen zijn.