Voor de bekende hedge fund manager Glenn Beck is het echter welletjes geweest. Hij adviseert om op de huidige koersniveaus short te gaan op het goud, dit met het oog op een terugval.

De redenering van Beck is heel eenvoudig. Op de chart is de goudprijs dusdanig overkocht dat een correctie bijna onvermijdelijk wordt. Bovendien is het optimisme rond het goud veel te groot geworden.

Op Amerikaanse televisieshows wordt aanbevolen om goud te kopen. Meestal is zo'n algemeen enthousiasme het signaal dat iets over het hoogtepunt heen is. Het zou daarom wel eens geen slecht idee kunnen zijn om goud op korte termijn te shorten.

Voor de bekende hedge fund manager Glenn Beck is het echter welletjes geweest. Hij adviseert om op de huidige koersniveaus short te gaan op het goud, dit met het oog op een terugval. De redenering van Beck is heel eenvoudig. Op de chart is de goudprijs dusdanig overkocht dat een correctie bijna onvermijdelijk wordt. Bovendien is het optimisme rond het goud veel te groot geworden. Op Amerikaanse televisieshows wordt aanbevolen om goud te kopen. Meestal is zo'n algemeen enthousiasme het signaal dat iets over het hoogtepunt heen is. Het zou daarom wel eens geen slecht idee kunnen zijn om goud op korte termijn te shorten.