Echter, twijfels omtrent het vermogen om de hoge marges op peil te houden (in een sector waar de concurrentie enkel maar blijft toenemen), hebben volgens Arnaud Delauny van Leleux op de koers van het aandeel Apple gewogen (het aandeel piekte op 700 dollar in september 2012).

Op 28 januari 2013 had Delaunay al een fundamentele analyse van de beroemde Amerikaanse multinational gemaakt. Zes maanden geleden waren 84% van de ondervraagde analisten "koper" van het aandeel Apple (aan een koers van 440 dollar) tegen 11% die een "neutraal" advies hadden.

De titel van de vorige analyse van Leleux (die verwees naar de beroemde mythe van Icarus) wees reeds op de buitensporige verwachtingen (met de te forse klim van de koers tot 700 dollar) die niet meer in overeenstemming waren met de economische realiteit.

De cijfers die op 23 april 2013 werden gepubliceerd, hebben inderdaad de vragen over de "operationele marge" bevestigd. Delaunay heeft een neutraal advies.

Echter, twijfels omtrent het vermogen om de hoge marges op peil te houden (in een sector waar de concurrentie enkel maar blijft toenemen), hebben volgens Arnaud Delauny van Leleux op de koers van het aandeel Apple gewogen (het aandeel piekte op 700 dollar in september 2012). Op 28 januari 2013 had Delaunay al een fundamentele analyse van de beroemde Amerikaanse multinational gemaakt. Zes maanden geleden waren 84% van de ondervraagde analisten "koper" van het aandeel Apple (aan een koers van 440 dollar) tegen 11% die een "neutraal" advies hadden. De titel van de vorige analyse van Leleux (die verwees naar de beroemde mythe van Icarus) wees reeds op de buitensporige verwachtingen (met de te forse klim van de koers tot 700 dollar) die niet meer in overeenstemming waren met de economische realiteit. De cijfers die op 23 april 2013 werden gepubliceerd, hebben inderdaad de vragen over de "operationele marge" bevestigd. Delaunay heeft een neutraal advies.