Deze aanpak heeft er voor gezorgd dat de overheden onder een enorme schuldenlast dreigen te bezwijken.

Daardoor is er niet de minste ruimte om te investeren in groei, met als gevolg dat we op economisch vlak muurvast zijn komen te zitten.

Hebben we een glimp van het eindspel in de eurocrisis te zien gekregen? Volgens BofA Merrill Lynch analyst Hans Mikkelsen is dat inderdaad het geval.

De bedoeling is om de overheden meer bewegingsvrijheid te gunnen, waardoor die daadwerkelijk ook in de economie kunnen investeren.

Bovendien hoeven bijvoorbeeld de Duitsers niet elke keer opnieuw aan de kiezers komen vertellen waarom het absoluut noodzakelijk is dat ze voor de volgende reddingsoperatie moeten opdraaien.

Deze aanpak heeft er voor gezorgd dat de overheden onder een enorme schuldenlast dreigen te bezwijken. Daardoor is er niet de minste ruimte om te investeren in groei, met als gevolg dat we op economisch vlak muurvast zijn komen te zitten. Hebben we een glimp van het eindspel in de eurocrisis te zien gekregen? Volgens BofA Merrill Lynch analyst Hans Mikkelsen is dat inderdaad het geval. De bedoeling is om de overheden meer bewegingsvrijheid te gunnen, waardoor die daadwerkelijk ook in de economie kunnen investeren. Bovendien hoeven bijvoorbeeld de Duitsers niet elke keer opnieuw aan de kiezers komen vertellen waarom het absoluut noodzakelijk is dat ze voor de volgende reddingsoperatie moeten opdraaien.