Het hebben van een baan biedt niet langer bescherming tegen armoede, maar een beperkt aantal banen garandeert een voldoende hoog inkomen om goed van te kunnen leven. De meeste Amerikanen kunnen van hun inkomen amper rondkomen, laat staan dat ze kunnen sparen.

Meer dan de helft van de Amerikanen leeft van het ene loon naar het andere, in de hoop dat er onderweg niets ernstigs gebeurt. Eveneens meer dan de helft van de Amerikanen verdient minder dan 30.000 dollar per jaar en leeft dus eigenlijk in armoede.

Het hebben van een baan biedt niet langer bescherming tegen armoede, maar een beperkt aantal banen garandeert een voldoende hoog inkomen om goed van te kunnen leven. De meeste Amerikanen kunnen van hun inkomen amper rondkomen, laat staan dat ze kunnen sparen. Meer dan de helft van de Amerikanen leeft van het ene loon naar het andere, in de hoop dat er onderweg niets ernstigs gebeurt. Eveneens meer dan de helft van de Amerikanen verdient minder dan 30.000 dollar per jaar en leeft dus eigenlijk in armoede.