Camilla Sutton, bij Bank of Nova Scotia currency strategist in Toronto, meent dat dit nog maar het topje van de ijsberg is en dat er nog meer Europese banken extra kapitaal nodig zullen hebben.

In het geval van UBS en Credit Suisse werd gezegd dat beide banken too-big-too-fail zijn. Er verkeren echter nog andere banken in hetzelfde geval. Van UBS en Credit Suisse wordt door de Zwitserse regering gevraagd dat ze kapitaal ter waarde van 19% van hun activa aanhouden.

Volgens de regels opgesteld door het Basel Committee on Banking Supervision is dat maar 10,50%. De vraag is nu welke andere banken vroeg of laat in het vizier gaan worden genomen wegens een onvoldoende kapitaalbasis.

Camilla Sutton, bij Bank of Nova Scotia currency strategist in Toronto, meent dat dit nog maar het topje van de ijsberg is en dat er nog meer Europese banken extra kapitaal nodig zullen hebben. In het geval van UBS en Credit Suisse werd gezegd dat beide banken too-big-too-fail zijn. Er verkeren echter nog andere banken in hetzelfde geval. Van UBS en Credit Suisse wordt door de Zwitserse regering gevraagd dat ze kapitaal ter waarde van 19% van hun activa aanhouden. Volgens de regels opgesteld door het Basel Committee on Banking Supervision is dat maar 10,50%. De vraag is nu welke andere banken vroeg of laat in het vizier gaan worden genomen wegens een onvoldoende kapitaalbasis.