Angela Merkel en Nicolas Sarkozy opperden dat de privé-obligatiehouders samen met de belastingbetalers een deel van de verliezen op zich zouden nemen in het kader van een nieuw en permanent noodfonds.

Gelet op de reacties van de markten is volgens Dexia het alsof de Europese politieke leiders de doos van Pandora hadden geopend. De rendementen op Ierse 10-jarige obligaties spurtten tot bijna 9 %!

Hoewel de privésector niet betrokken is bij de activering van het Europees Financieel Stabiliteitsfonds (EFSF), is de kans toch heel groot dat na medio 2013 een zekere mate van schuldherschikking deel zou kunnen uitmaken van het nieuwe permanente noodfonds.

Angela Merkel en Nicolas Sarkozy opperden dat de privé-obligatiehouders samen met de belastingbetalers een deel van de verliezen op zich zouden nemen in het kader van een nieuw en permanent noodfonds. Gelet op de reacties van de markten is volgens Dexia het alsof de Europese politieke leiders de doos van Pandora hadden geopend. De rendementen op Ierse 10-jarige obligaties spurtten tot bijna 9 %! Hoewel de privésector niet betrokken is bij de activering van het Europees Financieel Stabiliteitsfonds (EFSF), is de kans toch heel groot dat na medio 2013 een zekere mate van schuldherschikking deel zou kunnen uitmaken van het nieuwe permanente noodfonds.