Tyler Durden van Zerohedge wijst er op dat het voorbije decennium gekenmerkt werd door een grote discrepantie tussen de beschikbare hoeveelheid goud en het goud dat op de markten werd verkocht. Recent werden signalen zichtbaar die er op kunnen wijzen dat de centrale banken aan het einde van hun latijn zijn en geen goud meer kunnen leveren.

Dat heeft als consequentie dat de goudmarkt steeds krapper wordt. Hebben de centrale banken eigenlijk nog wel goud in hun kluizen?, zo luidt de vraag die Durden zich stelt. Wanneer het antwoord op die vraag negatief is, kan de goudprijs aan de vooravond van een wilde stijgingsfase staan.

Tyler Durden van Zerohedge wijst er op dat het voorbije decennium gekenmerkt werd door een grote discrepantie tussen de beschikbare hoeveelheid goud en het goud dat op de markten werd verkocht. Recent werden signalen zichtbaar die er op kunnen wijzen dat de centrale banken aan het einde van hun latijn zijn en geen goud meer kunnen leveren. Dat heeft als consequentie dat de goudmarkt steeds krapper wordt. Hebben de centrale banken eigenlijk nog wel goud in hun kluizen?, zo luidt de vraag die Durden zich stelt. Wanneer het antwoord op die vraag negatief is, kan de goudprijs aan de vooravond van een wilde stijgingsfase staan.