Het betreft in totaal 674 ton goud dat Duitsland graag terug naar huis had gehaald. Meer dan een jaar geleden werd het goud teruggevraagd, maar daarvan is niet veel in huis gekomen. Tot dusver werd maar 37 ton goud terug naar huis gebracht en dat is maar 5% van de totale hoeveelheid.

De vraag is natuurlijk waarom de Duitsers hun goud maar niet terugkrijgen. Hebben de Amerikanen het goud van de Bundesbank gewoon verpatst? Het vermoeden wordt steeds groter dat dit inderdaad het geval is, Washington zou dit gedaan hebben zonder toestemming van Berlijn te vragen.

Het betreft in totaal 674 ton goud dat Duitsland graag terug naar huis had gehaald. Meer dan een jaar geleden werd het goud teruggevraagd, maar daarvan is niet veel in huis gekomen. Tot dusver werd maar 37 ton goud terug naar huis gebracht en dat is maar 5% van de totale hoeveelheid. De vraag is natuurlijk waarom de Duitsers hun goud maar niet terugkrijgen. Hebben de Amerikanen het goud van de Bundesbank gewoon verpatst? Het vermoeden wordt steeds groter dat dit inderdaad het geval is, Washington zou dit gedaan hebben zonder toestemming van Berlijn te vragen.