Het lijdt weinig twijfel dat de economie aan de beterhand is, maar dat vertaalt zich vooralsnog niet in meer jobs. Eén van de redenen kan zijn dat de hervorming van de gezondheidssector kleine en middelgrote bedrijven geld kost, waardoor ze aanwervingen op de langere termijn hebben geschoven.

Daarnaast wordt de groei ook gestimuleerd door een verbeterde efficiëntie, onder andere dankzij het gebruik van nieuwe technieken als cloud computing. Toch zal de tewerkstelling moeten aantrekken om het economisch herstel een blijvend karakter te geven.

De Verenigde Staten lopen namelijk nog steeds het risico om in een double-dip recessie weg te zakken, ook al vanwege de crisis in Europa.

Het lijdt weinig twijfel dat de economie aan de beterhand is, maar dat vertaalt zich vooralsnog niet in meer jobs. Eén van de redenen kan zijn dat de hervorming van de gezondheidssector kleine en middelgrote bedrijven geld kost, waardoor ze aanwervingen op de langere termijn hebben geschoven. Daarnaast wordt de groei ook gestimuleerd door een verbeterde efficiëntie, onder andere dankzij het gebruik van nieuwe technieken als cloud computing. Toch zal de tewerkstelling moeten aantrekken om het economisch herstel een blijvend karakter te geven. De Verenigde Staten lopen namelijk nog steeds het risico om in een double-dip recessie weg te zakken, ook al vanwege de crisis in Europa.