Hierdoor komt nu de weerstand van 7,25 euro in zicht (de steun van eind 2001/begin 2002) die nu als weerstand optreedt. Van Herck wijst wel op de continue negatieve divergentie van de koers met de RSI-indicator. Dit duidt op een afnemend momentum.

Vandaar dat hij zich focust op de trend : sinds eind 2011 kenmerkt het koerspatroon van Havas zich door een patroon van hogere bodems.

Deze bodem zijn verbonden door de stijgende trendlijn van eind 2011. De laatste belangrijke bodem is deze van 5,60 euro.

Zolang de koers boven deze bodem blijft, is de stijgende trend dus niet in gevaar. Vandaar dat Van Herck onder het motto "the trend is your friend" in dit aandeel stapt.

Op de daggrafiek staat hij stil bij het horzontale consolidatiepatroon van de afgelopen maanden. Het lijkt erop dat de koers opwaarts wil uitbreken. Deze opwaartse uitbraak is een instapopportuniteit.

Hierdoor komt nu de weerstand van 7,25 euro in zicht (de steun van eind 2001/begin 2002) die nu als weerstand optreedt. Van Herck wijst wel op de continue negatieve divergentie van de koers met de RSI-indicator. Dit duidt op een afnemend momentum. Vandaar dat hij zich focust op de trend : sinds eind 2011 kenmerkt het koerspatroon van Havas zich door een patroon van hogere bodems. Deze bodem zijn verbonden door de stijgende trendlijn van eind 2011. De laatste belangrijke bodem is deze van 5,60 euro. Zolang de koers boven deze bodem blijft, is de stijgende trend dus niet in gevaar. Vandaar dat Van Herck onder het motto "the trend is your friend" in dit aandeel stapt. Op de daggrafiek staat hij stil bij het horzontale consolidatiepatroon van de afgelopen maanden. Het lijkt erop dat de koers opwaarts wil uitbreken. Deze opwaartse uitbraak is een instapopportuniteit.