De index die de waarde van landbouwgrond uitdrukt is in oktober gestegen aan het laagste tempo sinds januari 2010. Die index stond deze maand op 50,90, tegenover in september nog 54. Akkerland heeft in de loop van vorig jaar een zeer scherpe prijsstijging laten optekenen.

Zowel de Amerikaanse centrale bank als Nobelprijswinnaar Robert Shiller waarschuwden eerder dit jaar al dat er sprake was van een zeepbel die vroeg of laat zal ontploffen. Of die ontploffingsfase nu is aangebroken, valt nog af te wachten. In de komende maanden dreigt de stijging in ieder geval al stil te vallen.

De index die de waarde van landbouwgrond uitdrukt is in oktober gestegen aan het laagste tempo sinds januari 2010. Die index stond deze maand op 50,90, tegenover in september nog 54. Akkerland heeft in de loop van vorig jaar een zeer scherpe prijsstijging laten optekenen. Zowel de Amerikaanse centrale bank als Nobelprijswinnaar Robert Shiller waarschuwden eerder dit jaar al dat er sprake was van een zeepbel die vroeg of laat zal ontploffen. Of die ontploffingsfase nu is aangebroken, valt nog af te wachten. In de komende maanden dreigt de stijging in ieder geval al stil te vallen.