Als gevolg van dit specifieke dagverloop is er een omgekeerde hamer gevormd nabij een dalende weerstandlijn. De hamer is een trendomkeerpatroon.

De laagste koers van 30 april op 240,72 ligt hoger dan de hoogste koers van de woensdag ervoor op 238,72. Het sluiten van deze gap mag volgens Theodoor Gilissen Bankiers spoedig worden
verwacht.

Met het verstrijken van de tijd rijst steeds meer de vraag of de gap tussen 220,76 en 222,25 nog wel met een koersnotering zal worden opgevuld.

Vermoedelijk zal dit binnenkort alsnog gebeuren. Zolang de AEX onder de top van april noteert (= 244,98) is het licht dalende trendkanaal van afgelopen twee kwartalen intact.

Ondertussen is de korte termijn trend in de AEX sinds het dieptepunt in maart echter stoïcijns stijgend. De geringe speelruimte tussen de stijgende steunlijn en dalende weerstandlijn dwingt de AEX binnenkort tot een opwaartse of neerwaartse uitbraak, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

De gap die in februari werd geslagen tussen 246,44 en 244,44 kan mogelijk eerst worden gesloten, waarna de gap tussen 220,76 en 222,25 aan de beurt komt.

De momentum-indicatoren ondersteunen de stijging van de AEX onvoldoende om overtuigd te zijn van een doorgaand herstel.

Als gevolg van dit specifieke dagverloop is er een omgekeerde hamer gevormd nabij een dalende weerstandlijn. De hamer is een trendomkeerpatroon. De laagste koers van 30 april op 240,72 ligt hoger dan de hoogste koers van de woensdag ervoor op 238,72. Het sluiten van deze gap mag volgens Theodoor Gilissen Bankiers spoedig worden verwacht. Met het verstrijken van de tijd rijst steeds meer de vraag of de gap tussen 220,76 en 222,25 nog wel met een koersnotering zal worden opgevuld. Vermoedelijk zal dit binnenkort alsnog gebeuren. Zolang de AEX onder de top van april noteert (= 244,98) is het licht dalende trendkanaal van afgelopen twee kwartalen intact. Ondertussen is de korte termijn trend in de AEX sinds het dieptepunt in maart echter stoïcijns stijgend. De geringe speelruimte tussen de stijgende steunlijn en dalende weerstandlijn dwingt de AEX binnenkort tot een opwaartse of neerwaartse uitbraak, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.De gap die in februari werd geslagen tussen 246,44 en 244,44 kan mogelijk eerst worden gesloten, waarna de gap tussen 220,76 en 222,25 aan de beurt komt. De momentum-indicatoren ondersteunen de stijging van de AEX onvoldoende om overtuigd te zijn van een doorgaand herstel.