Tristan Abet van Louis Capital stelt dat de beleggers een voorschot hebben genomen op een verwacht economisch herstel. Hun geduld zal nog zwaar op de proef worden gesteld, want van dat verwacht herstel zal niets in huis komen. De macro-economische indicatoren spreken in dat verband boekdelen.

Bij de recente stroom bedrijfsresultaten viel meteen op dat heel wat bedrijven waarschuwden voor tegenvallende cijfers in de komende kwartalen. Voorlopig trekken de beleggers zich daar niet zo veel van, gezien het feit dat de centrale banken de financiële markten nog altijd met geld overspoelen. Eeuwig zal dat feestje echter niet blijven duren en volgens Abet zou het ontwaken wel eens bijzonder pijnlijk kunnen worden.

Tristan Abet van Louis Capital stelt dat de beleggers een voorschot hebben genomen op een verwacht economisch herstel. Hun geduld zal nog zwaar op de proef worden gesteld, want van dat verwacht herstel zal niets in huis komen. De macro-economische indicatoren spreken in dat verband boekdelen. Bij de recente stroom bedrijfsresultaten viel meteen op dat heel wat bedrijven waarschuwden voor tegenvallende cijfers in de komende kwartalen. Voorlopig trekken de beleggers zich daar niet zo veel van, gezien het feit dat de centrale banken de financiële markten nog altijd met geld overspoelen. Eeuwig zal dat feestje echter niet blijven duren en volgens Abet zou het ontwaken wel eens bijzonder pijnlijk kunnen worden.