Een stijging van de beurskoersen met 30 tot 35% zou gepaard gaan met een afname van de werkloosheid met 0,40%. Nick Colas, chief investment strategist bij BNY ConvergEx, is van mening dat deze cijfers - indien ze kloppen - tot niet zo'n prettige conclusies leiden.

Het zou namelijk betekenen dat de strategie van quantative easing die door de Amerikaanse centrale bank wordt toegepast niet de gewenste resultaten gaat opleveren.

Colas meent dat dat we ons in dat geval mogen klaarhouden voor QE3, voor QE4 en mogelijk zelfs QE5 wanneer de Federal Reserve de U.S.-economie wil doen blijven draaien. Maar is toch ook positief nieuws: de correlatie tussen beurskoersen en werkloosheid blijkt niet altijd en overal te kloppen.

Een stijging van de beurskoersen met 30 tot 35% zou gepaard gaan met een afname van de werkloosheid met 0,40%. Nick Colas, chief investment strategist bij BNY ConvergEx, is van mening dat deze cijfers - indien ze kloppen - tot niet zo'n prettige conclusies leiden. Het zou namelijk betekenen dat de strategie van quantative easing die door de Amerikaanse centrale bank wordt toegepast niet de gewenste resultaten gaat opleveren. Colas meent dat dat we ons in dat geval mogen klaarhouden voor QE3, voor QE4 en mogelijk zelfs QE5 wanneer de Federal Reserve de U.S.-economie wil doen blijven draaien. Maar is toch ook positief nieuws: de correlatie tussen beurskoersen en werkloosheid blijkt niet altijd en overal te kloppen.