Het is het voorlopige sluitstuk van deze actie. Aandelenbeurzen lopen al op sinds het voornemen van stimuleren eind augustus werd aangekondigd, tevens daalden de rentetarieven op de kapitaalmarkt vooruitlopend op de definitieve maatregelen.

Sindsdien heeft de Fed veel tijd besteedt aan het in goede banen leiden van de verwachtingen van de financiële markten. Door er net een schepje bovenop te doen schakelt de aandelenmarkt door naar een hogere versnelling.

De obligatiemarkt heeft volgens ABN Amro meer oog voor de lange termijn, maar een eventuele rentestijging wordt eerst nog onderdrukt omdat de Fed nu pas gaat starten met het opkopen van obligaties.

Het is het voorlopige sluitstuk van deze actie. Aandelenbeurzen lopen al op sinds het voornemen van stimuleren eind augustus werd aangekondigd, tevens daalden de rentetarieven op de kapitaalmarkt vooruitlopend op de definitieve maatregelen. Sindsdien heeft de Fed veel tijd besteedt aan het in goede banen leiden van de verwachtingen van de financiële markten. Door er net een schepje bovenop te doen schakelt de aandelenmarkt door naar een hogere versnelling. De obligatiemarkt heeft volgens ABN Amro meer oog voor de lange termijn, maar een eventuele rentestijging wordt eerst nog onderdrukt omdat de Fed nu pas gaat starten met het opkopen van obligaties.