De economen van de bank denken dat de groei van de Chinese economie in 2013 kan terugvallen onder 6%, waarna het Chinees BBP in de tweede helft van dit jaar nog maar met 3% zou groeien. Ook in 2014 zou de groei van het BBP maar ongeveer 3% bedragen.

Dat is echter het worst case scenario waar mee rekening wordt gehouden, in een meer optimistisch scenario zou de groei terugvallen van 7,40% tot 6% in 2017. Van een instorting van het Chinees groeimodel zou in dit scenario dus geen sprake zijn, de overgang van export- naar consumentengerichte economie zou eerder geleidelijk aan verlopen.

De economen van de bank denken dat de groei van de Chinese economie in 2013 kan terugvallen onder 6%, waarna het Chinees BBP in de tweede helft van dit jaar nog maar met 3% zou groeien. Ook in 2014 zou de groei van het BBP maar ongeveer 3% bedragen. Dat is echter het worst case scenario waar mee rekening wordt gehouden, in een meer optimistisch scenario zou de groei terugvallen van 7,40% tot 6% in 2017. Van een instorting van het Chinees groeimodel zou in dit scenario dus geen sprake zijn, de overgang van export- naar consumentengerichte economie zou eerder geleidelijk aan verlopen.