Adrian Ash, head of research bij Bullion Vault, vreest echter dat een harde landing voor de Chinese economie rampzalig kan zijn voor de goudprijs. Vorig jaar slaagden de Indische en Chinese aankopen de prijsdaling bij het goud nog min of meer af te remmen.

Wanneer de Chinese economie door de vloer zakt, zullen de Chinezen minder geld beschikbaar hebben om goud te kopen. De gevolgen van deze evolutie laten zich raden: uiteindelijk zal de goudprijs door de vloer zakken. Ash gelooft dan ook niet in een verdere stijging van de goudprijs.

Adrian Ash, head of research bij Bullion Vault, vreest echter dat een harde landing voor de Chinese economie rampzalig kan zijn voor de goudprijs. Vorig jaar slaagden de Indische en Chinese aankopen de prijsdaling bij het goud nog min of meer af te remmen. Wanneer de Chinese economie door de vloer zakt, zullen de Chinezen minder geld beschikbaar hebben om goud te kopen. De gevolgen van deze evolutie laten zich raden: uiteindelijk zal de goudprijs door de vloer zakken. Ash gelooft dan ook niet in een verdere stijging van de goudprijs.