Gary Shilling, president van A. Gary Shilling & Co, is van mening dat er sprake is van een zichzelf voedende spiraal. Door te besparen, vallen er veel ontslagen en moet er meer aan sociale zekerheid worden betaald.

Shilling, auteur van The Age of Deleveraging, is van mening dat de financiële markten veel te licht over de crisis heen gaan. Ze hebben - ten onrechte - het volste vertrouwen in het Europees stabilisatiefonds.

Dat verklaart onder andere ook waarom de euro relatief gezien goed heeft standgehouden tegenover de dollar. Shilling herinnert er aan dat de Amerikaanse banken voor 750 miljard dollar aan Europese en Britse staatsobligaties bezitten. De crisis kan dus snel overslaan naar de Verenigde Staten.

Gary Shilling, president van A. Gary Shilling & Co, is van mening dat er sprake is van een zichzelf voedende spiraal. Door te besparen, vallen er veel ontslagen en moet er meer aan sociale zekerheid worden betaald. Shilling, auteur van The Age of Deleveraging, is van mening dat de financiële markten veel te licht over de crisis heen gaan. Ze hebben - ten onrechte - het volste vertrouwen in het Europees stabilisatiefonds. Dat verklaart onder andere ook waarom de euro relatief gezien goed heeft standgehouden tegenover de dollar. Shilling herinnert er aan dat de Amerikaanse banken voor 750 miljard dollar aan Europese en Britse staatsobligaties bezitten. De crisis kan dus snel overslaan naar de Verenigde Staten.