GBL kondigde over het derde kwartaal een nettowinst van 299 miljoen euro aan, hetgeen overeenstemt met 1,93 euro per aandeel. Hierbij is rekening gehouden met de uitkering van de interim dividenden door GdF Suez en Total.

Anderzijds zal het interim dividend van Pernod Ricard slechts tijdens het vierde kwartaal in rekening worden gebracht. In de portefeuille werd het belang in de Franse drankenproducent met 0,10% opgetrokken.

Hans D'Haese (Bank Degroof): "Ik stel vast dat de beursprestaties van GBL over de afgelopen 12 maanden eerder teleurstellend waren, ondanks een recent aantrekken van de koers. Er is nog opwaarts potentieel bij dit aandeel aanwezig, zodat ik een advies opbouwen handhaaf."

GBL kondigde over het derde kwartaal een nettowinst van 299 miljoen euro aan, hetgeen overeenstemt met 1,93 euro per aandeel. Hierbij is rekening gehouden met de uitkering van de interim dividenden door GdF Suez en Total. Anderzijds zal het interim dividend van Pernod Ricard slechts tijdens het vierde kwartaal in rekening worden gebracht. In de portefeuille werd het belang in de Franse drankenproducent met 0,10% opgetrokken. Hans D'Haese (Bank Degroof): "Ik stel vast dat de beursprestaties van GBL over de afgelopen 12 maanden eerder teleurstellend waren, ondanks een recent aantrekken van de koers. Er is nog opwaarts potentieel bij dit aandeel aanwezig, zodat ik een advies opbouwen handhaaf."