Food Invest International NV (gecontroleerd door de familie Deprez) zal zelf 8,5 miljoen EUR investeren. PinguinLutosa zal de nieuwe middelen aanwenden voor de overname van Scana Noliko.

PinguinLutosa met hoofdzetel in Westrozebeke (België), is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van diepgevroren voedingsproducten: groenten, aardappelproducten en kant-en-klare bereidingen.

Na de in oktober aangekondigde overname van de diepvriesactiviteiten van de Franse CECAB-groep en de overname van Scana Noliko, zal de groep beschikken over 17 productievestigingen in vijf verschillende landen (België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Polen en Hongarije) en verkoopkantoren in vier continenten.

Met een verwerkingscapaciteit van 1,4 miljoen ton verse groenten en aardappelen, ruim 3.000 werknemers, en een jaarlijkse omzet van meer dan 750 miljoen EUR, ontstaat hiermee één van de grootste groenteverwerkers in Europa.

Hans D'Haese (Bank Degroof): "PinguinLutosa doet weer een belangrijke overname. Ik handhaaf het advies accumulate voor dit aandeel."

Food Invest International NV (gecontroleerd door de familie Deprez) zal zelf 8,5 miljoen EUR investeren. PinguinLutosa zal de nieuwe middelen aanwenden voor de overname van Scana Noliko. PinguinLutosa met hoofdzetel in Westrozebeke (België), is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van diepgevroren voedingsproducten: groenten, aardappelproducten en kant-en-klare bereidingen. Na de in oktober aangekondigde overname van de diepvriesactiviteiten van de Franse CECAB-groep en de overname van Scana Noliko, zal de groep beschikken over 17 productievestigingen in vijf verschillende landen (België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Polen en Hongarije) en verkoopkantoren in vier continenten. Met een verwerkingscapaciteit van 1,4 miljoen ton verse groenten en aardappelen, ruim 3.000 werknemers, en een jaarlijkse omzet van meer dan 750 miljoen EUR, ontstaat hiermee één van de grootste groenteverwerkers in Europa. Hans D'Haese (Bank Degroof): "PinguinLutosa doet weer een belangrijke overname. Ik handhaaf het advies accumulate voor dit aandeel."