Op een vergelijkbare basis, waarbij het stopzetten van het contract met McVities voor de Jaffa Cake bars in rekening wordt gebracht, kende de omzet van het eerste halfjaar 2010 een stijging van 2 % ten opzichte van dezelfde periode in 2009; van de merkproducten lag deze groei licht hoger.

In 2010 liggen de REBIT en REBITDA percentages ten opzichte van de omzet in vergelijking met het voorgaand jaar licht hoger. Tijdens het eerste semester van 2010 werd een Recurrent bedrijfsresultaat (REBIT) en Recurrente bedrijfscashflow (REBITDA) ten opzichte van de omzet gerealiseerd van respectievelijk 14 % en 19 %.

Het niet-recurrent bedrijfsresultaat bedroeg -228 kEUR, vooral toe te wijzen aan de afschrijvingen op de afschrijfbare merken gerelateerd aan de overname van de Koninklijke Peijnenburg.

Hans d'Haese (Bank Degroof): "Opnieuw sterke resultaten voor Lotus Bakeries, zoveel is zeker. Het advies accumulate blijft gehandhaafd, het koersdoel gaat van 425 naar 450 euro."

Op een vergelijkbare basis, waarbij het stopzetten van het contract met McVities voor de Jaffa Cake bars in rekening wordt gebracht, kende de omzet van het eerste halfjaar 2010 een stijging van 2 % ten opzichte van dezelfde periode in 2009; van de merkproducten lag deze groei licht hoger. In 2010 liggen de REBIT en REBITDA percentages ten opzichte van de omzet in vergelijking met het voorgaand jaar licht hoger. Tijdens het eerste semester van 2010 werd een Recurrent bedrijfsresultaat (REBIT) en Recurrente bedrijfscashflow (REBITDA) ten opzichte van de omzet gerealiseerd van respectievelijk 14 % en 19 %. Het niet-recurrent bedrijfsresultaat bedroeg -228 kEUR, vooral toe te wijzen aan de afschrijvingen op de afschrijfbare merken gerelateerd aan de overname van de Koninklijke Peijnenburg. Hans d'Haese (Bank Degroof): "Opnieuw sterke resultaten voor Lotus Bakeries, zoveel is zeker. Het advies accumulate blijft gehandhaafd, het koersdoel gaat van 425 naar 450 euro."