Scana Noliko, is één van de belangrijkste Europese producenten van groenten- en fruitconserven, deegwaren, soep en sauzen in glas en blik.

De onderneming produceert voornamelijk voor huismerken en exporteert 80 procent van haar producten, vooral naar EU-landen.

De afgelopen maanden vertoonden diverse financiële en industriële partijen spontane interesse in een acquisitie van Scana Noliko.

Het doorgroeiproject van PinguinLutosa geeft evenwel de beste perspectieven voor de creatie van groei en aandeelhouderswaarde op korte en lange termijn. De transactie, waarvan de afronding wordt verwacht voor 30 juni 2011, vereist de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

De verkoop heeft bij closing potentieel een positieve impact van ongeveer 40 miljoen EUR (1,7 EUR per aandeel) op het laatst gepubliceerde eigen vermogen van Gimv op 31 december 2010.

Over de gehele looptijd van de investering zou dit een return betekenen die aanzienlijk hoger is dan het historische gemiddelde van Gimv. Er worden geen verdere details over deze transactie bekendgemaakt.

Hans D'Haese (Bank Degroof): "Gimv doet het beter dan verwacht, dit is al de tweede belangrijke deal die dit jaar werd afgesloten. Het advies accumulate blijft gehandhaafd."

Scana Noliko, is één van de belangrijkste Europese producenten van groenten- en fruitconserven, deegwaren, soep en sauzen in glas en blik. De onderneming produceert voornamelijk voor huismerken en exporteert 80 procent van haar producten, vooral naar EU-landen. De afgelopen maanden vertoonden diverse financiële en industriële partijen spontane interesse in een acquisitie van Scana Noliko. Het doorgroeiproject van PinguinLutosa geeft evenwel de beste perspectieven voor de creatie van groei en aandeelhouderswaarde op korte en lange termijn. De transactie, waarvan de afronding wordt verwacht voor 30 juni 2011, vereist de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. De verkoop heeft bij closing potentieel een positieve impact van ongeveer 40 miljoen EUR (1,7 EUR per aandeel) op het laatst gepubliceerde eigen vermogen van Gimv op 31 december 2010. Over de gehele looptijd van de investering zou dit een return betekenen die aanzienlijk hoger is dan het historische gemiddelde van Gimv. Er worden geen verdere details over deze transactie bekendgemaakt. Hans D'Haese (Bank Degroof): "Gimv doet het beter dan verwacht, dit is al de tweede belangrijke deal die dit jaar werd afgesloten. Het advies accumulate blijft gehandhaafd."