Het fonds beoogt over de periode 2009-2014 te investeren in 10 tot 15 bedrijven in diverse sectoren. Het bedrag kan oplopen tot 100 miljoen EUR per investering, zowel in de vorm van eigen als quasi-eigen vermogen. Het fonds hanteert een langetermijnvisie voor zijn investeringen. Gimv-XL heeft een looptijd van maximaal 14 jaar.

Hans D'Haese (Bank Degroof): "De finale closing van het Gimv-XL fonds komt niet als een verrassing. De holding had al eerder aangekondigd dat het de bedoeling was om het fonds voor het einde van het boekjaar af te sluiten. Ik verwacht dat de marktomstandigheden in de komende 12 maanden gaan verbeteren, zodat ik mijn advies opbouwen voor het aandeel handhaaf."

Het fonds beoogt over de periode 2009-2014 te investeren in 10 tot 15 bedrijven in diverse sectoren. Het bedrag kan oplopen tot 100 miljoen EUR per investering, zowel in de vorm van eigen als quasi-eigen vermogen. Het fonds hanteert een langetermijnvisie voor zijn investeringen. Gimv-XL heeft een looptijd van maximaal 14 jaar. Hans D'Haese (Bank Degroof): "De finale closing van het Gimv-XL fonds komt niet als een verrassing. De holding had al eerder aangekondigd dat het de bedoeling was om het fonds voor het einde van het boekjaar af te sluiten. Ik verwacht dat de marktomstandigheden in de komende 12 maanden gaan verbeteren, zodat ik mijn advies opbouwen voor het aandeel handhaaf."