Dit stemt overeen met een waardering, op volledig verwaterde basis, van €428 miljoen voor het eigen vermogen van de Onderneming. Dit openbaar overnamebod zal naar verwachting starten van zodra de Belgische toezichthouder (CBFA) het bijhorende prospectus heeft goedgekeurd.

De raad van bestuur van Movetis steunt unaniem dit bod en bepaalde aandeelhouders (waaronder Sofinnova Partners, Sofinnova Ventures en Life Sciences Partners), en die in totaal 38,9% van het uitgegeven kapitaal van Movetis aanhouden, hebben zich onvoorwaardelijk akkoord verklaard om hun aandelen aan te bieden in het kader van dit bod.

De prijs van €19,00 euro die Shire biedt per aandeel, vertegenwoordigt een premie van 74% ten opzichte van de slotkoers van het Movetis-aandeel op 2 augustus 2010 op NYSE Euronext Brussels; een premie van 110% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers van het aandeel tijdens de periode van 2 juli 2010 tot en met 2 augustus 2010; en een premie van 55% ten opzichte van de aanbodprijs van €12,25 bij de beursintroductie (IPO) in December 2009.

Hans d'Haese (Bank Degroof): "Het bod op Movetis heeft een positieve impact op de NAV van Quest for Growth. Ik heb recent het advies voor de privak verhoogd van houden naar opbouwen."

Dit stemt overeen met een waardering, op volledig verwaterde basis, van €428 miljoen voor het eigen vermogen van de Onderneming. Dit openbaar overnamebod zal naar verwachting starten van zodra de Belgische toezichthouder (CBFA) het bijhorende prospectus heeft goedgekeurd. De raad van bestuur van Movetis steunt unaniem dit bod en bepaalde aandeelhouders (waaronder Sofinnova Partners, Sofinnova Ventures en Life Sciences Partners), en die in totaal 38,9% van het uitgegeven kapitaal van Movetis aanhouden, hebben zich onvoorwaardelijk akkoord verklaard om hun aandelen aan te bieden in het kader van dit bod. De prijs van €19,00 euro die Shire biedt per aandeel, vertegenwoordigt een premie van 74% ten opzichte van de slotkoers van het Movetis-aandeel op 2 augustus 2010 op NYSE Euronext Brussels; een premie van 110% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers van het aandeel tijdens de periode van 2 juli 2010 tot en met 2 augustus 2010; en een premie van 55% ten opzichte van de aanbodprijs van €12,25 bij de beursintroductie (IPO) in December 2009. Hans d'Haese (Bank Degroof): "Het bod op Movetis heeft een positieve impact op de NAV van Quest for Growth. Ik heb recent het advies voor de privak verhoogd van houden naar opbouwen."