Om de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen investeren Gimv en Capricorn samen 24 miljoen EUR in het bedrijf. LRM blijft een referentieaandeelhouder.

Deze investering van in totaal 24 miljoen EUR wordt voor 18 miljoen EUR gedragen door Gimv en voor 6 miljoen EUR door Capricorn Venture Partners. Daarbovenop heeft Punch Powertrain voor meer dan 30 miljoen EUR nieuwe bankkredieten gekregen om zijn groei te ondersteunen.

De investering van Gimv gebeurt voor rekening van het Gimv-XL Fonds, terwijl Capricorn Venture Partners investeert met het Capricorn Cleantech Fund. LRM blijft een belangrijke investeerder met een belang van 38%, terwijl Gimv en Capricorn respectievelijk een belang van 46% en 15% verwerven.

Hans D'Haese (Bank Degroof): "Gimv moet in de komende 12 maanden kunnen profiteren van gunstige evolutie M&A markt. Een investering van 18 miljoen EUR is weliswaar een deal van behoorlijk grootte voor Gimv, maar de impact op de balans blijft beperkt. Ik heb nog steeds een advies opbouwen voor het aandeel, dat nog steeds met een discount noteert."

Om de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen investeren Gimv en Capricorn samen 24 miljoen EUR in het bedrijf. LRM blijft een referentieaandeelhouder. Deze investering van in totaal 24 miljoen EUR wordt voor 18 miljoen EUR gedragen door Gimv en voor 6 miljoen EUR door Capricorn Venture Partners. Daarbovenop heeft Punch Powertrain voor meer dan 30 miljoen EUR nieuwe bankkredieten gekregen om zijn groei te ondersteunen. De investering van Gimv gebeurt voor rekening van het Gimv-XL Fonds, terwijl Capricorn Venture Partners investeert met het Capricorn Cleantech Fund. LRM blijft een belangrijke investeerder met een belang van 38%, terwijl Gimv en Capricorn respectievelijk een belang van 46% en 15% verwerven. Hans D'Haese (Bank Degroof): "Gimv moet in de komende 12 maanden kunnen profiteren van gunstige evolutie M&A markt. Een investering van 18 miljoen EUR is weliswaar een deal van behoorlijk grootte voor Gimv, maar de impact op de balans blijft beperkt. Ik heb nog steeds een advies opbouwen voor het aandeel, dat nog steeds met een discount noteert."