De bezettingsgraad van Vastned steeg tot 96,5%. Eind 2013 was er nog sprake van een bezettingsgraad van 94%. De stijging lijkt overigens grotendeels veroorzaakt door de desinvesteringen in Spanje. De stijging geeft dan ook geen duidelijk beeld van de onderliggende situatie.

De bezettingsgraad van het premium-vastgoed lijkt zich goed te ontwikkelen. Daarnaast realiseerde Vastned huurverhogingen van circa 7% ten opzichte van de oude huurprijzen.

Helaas zijn er wel 2 niet-kern vastgoedonderdelen die het plaatje wat grimmig maken met prijsdalingen van 4,6%. Andere onderdelen van de portefeuille ontwikkelen zich wel gezond. Zo stegen de huren bij het premium city-vastgoed met 7,4% en high street-vastgoed met 6,7%.

Vastned houdt vast aan zijn outlook en verwacht een direct resultaat van €2,10 tot €2,30 per aandeel. Dit is in lijn met de verwachting bij ABN Amro van €2,18 per aandeel, het verkopenadvies blijft gehandhaafd.

De bezettingsgraad van Vastned steeg tot 96,5%. Eind 2013 was er nog sprake van een bezettingsgraad van 94%. De stijging lijkt overigens grotendeels veroorzaakt door de desinvesteringen in Spanje. De stijging geeft dan ook geen duidelijk beeld van de onderliggende situatie. De bezettingsgraad van het premium-vastgoed lijkt zich goed te ontwikkelen. Daarnaast realiseerde Vastned huurverhogingen van circa 7% ten opzichte van de oude huurprijzen. Helaas zijn er wel 2 niet-kern vastgoedonderdelen die het plaatje wat grimmig maken met prijsdalingen van 4,6%. Andere onderdelen van de portefeuille ontwikkelen zich wel gezond. Zo stegen de huren bij het premium city-vastgoed met 7,4% en high street-vastgoed met 6,7%. Vastned houdt vast aan zijn outlook en verwacht een direct resultaat van €2,10 tot €2,30 per aandeel. Dit is in lijn met de verwachting bij ABN Amro van €2,18 per aandeel, het verkopenadvies blijft gehandhaafd.