De financieringskosten tonen dat IMTECH dit jaar een negatieve kasstroom zal hebben, met een schuldafbouw van EUR 400 miljoen ten opzichte van 2013.

De omzet van EUR 1,12 miljard was 1 procent minder en het operationele bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op EUR -5,9 miljoen euro, tegenover de verwachting van EUR 12,5 miljoen met een negatieve marge van 0,5 procent, waar ABN Amro rekende op 1,1 procent.

Het bedrijfskapitaal liet een iets beter resultaat zien met een stijging 1,6 procent. ABN Amro had gerekend op een plus van 1,9 procent van ABN.

Dit verschil wordt deels verklaard door de nettoschuldpositie van het bedrijf.

De nettoschuld van EUR 895 miljoen lag iets onder onze verwachting van EUR 1 miljard, maar is nog steeds te hoog. Het advies verkopen blijft gehandhaafd.

De financieringskosten tonen dat IMTECH dit jaar een negatieve kasstroom zal hebben, met een schuldafbouw van EUR 400 miljoen ten opzichte van 2013. De omzet van EUR 1,12 miljard was 1 procent minder en het operationele bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op EUR -5,9 miljoen euro, tegenover de verwachting van EUR 12,5 miljoen met een negatieve marge van 0,5 procent, waar ABN Amro rekende op 1,1 procent. Het bedrijfskapitaal liet een iets beter resultaat zien met een stijging 1,6 procent. ABN Amro had gerekend op een plus van 1,9 procent van ABN. Dit verschil wordt deels verklaard door de nettoschuldpositie van het bedrijf. De nettoschuld van EUR 895 miljoen lag iets onder onze verwachting van EUR 1 miljard, maar is nog steeds te hoog. Het advies verkopen blijft gehandhaafd.