Bij de divisies Geotechniek en Survey is de tegenvallende ontwikkeling beperkt van omvang en deels incidenteel van karakter. ABN Amro ziet geen reden waarom Fugro zijn verwachtingen voor de middellange termijn drastisch zou moeten bijstellen als het gaat om het rendement op gebruikt kapitaal en de marges.

De kernactiviteiten moeten dan wel gezond blijven. Omdat harde cijfers ontbreken, hebben de analisten van ABN Amro besloten de ramingen ongewijzigd te laten.

De afzetmarkten van Fugro, zijn marktpositie en zijn concurrentiekracht zijn fundamenteel niet echt veranderd. Daarom denken wij dat de onderliggende zwakte van de marges in de 2 kerndivisies, Geotechniek en Survey, beperkt is. Voor een update van de strategie werd geen duidelijk tijdpad aangegeven.

Fugro gaf slechts aan hiervoor 'een paar maanden' uit te trekken. Op deze manier houdt de onzekerheid nog een aantal maanden aan. De strategie blijft in essentie echter hetzelfde. Op dit moment worden ook geen desinvesteringen overwogen. Het koopadvies blijft staan.

Bij de divisies Geotechniek en Survey is de tegenvallende ontwikkeling beperkt van omvang en deels incidenteel van karakter. ABN Amro ziet geen reden waarom Fugro zijn verwachtingen voor de middellange termijn drastisch zou moeten bijstellen als het gaat om het rendement op gebruikt kapitaal en de marges. De kernactiviteiten moeten dan wel gezond blijven. Omdat harde cijfers ontbreken, hebben de analisten van ABN Amro besloten de ramingen ongewijzigd te laten. De afzetmarkten van Fugro, zijn marktpositie en zijn concurrentiekracht zijn fundamenteel niet echt veranderd. Daarom denken wij dat de onderliggende zwakte van de marges in de 2 kerndivisies, Geotechniek en Survey, beperkt is. Voor een update van de strategie werd geen duidelijk tijdpad aangegeven. Fugro gaf slechts aan hiervoor 'een paar maanden' uit te trekken. Op deze manier houdt de onzekerheid nog een aantal maanden aan. De strategie blijft in essentie echter hetzelfde. Op dit moment worden ook geen desinvesteringen overwogen. Het koopadvies blijft staan.