Dit gebeurt pas enkele weken na de invoering van de belasting en het geeft aan dat de spanningen tussen beide landen steeds verder oploopt. Er wordt nu een belasting van 50,30% op kippenproducten geheven, waar dat voordien maar 41,30%.

Volgens de Chinezen worden Amerikaanse kippenproducten op de Chinese markt aan prijzen onder hun fair value verkocht. De Verenigde Staten ontkennen uiteraard dat er van dumping sprake is.

De belasting werd ingevoerd in februari van dit jaar. Het maximum tarief op de invoer van kippenproducten zou verder kunnen worden opgetrokken tot 105,40%, aldus een anonieme bron in China.

Dit gebeurt pas enkele weken na de invoering van de belasting en het geeft aan dat de spanningen tussen beide landen steeds verder oploopt. Er wordt nu een belasting van 50,30% op kippenproducten geheven, waar dat voordien maar 41,30%. Volgens de Chinezen worden Amerikaanse kippenproducten op de Chinese markt aan prijzen onder hun fair value verkocht. De Verenigde Staten ontkennen uiteraard dat er van dumping sprake is. De belasting werd ingevoerd in februari van dit jaar. Het maximum tarief op de invoer van kippenproducten zou verder kunnen worden opgetrokken tot 105,40%, aldus een anonieme bron in China.