Er is veel vraag naar opties met een uitoefenprijs van 250 dollar per vat en met expiratiedatum in december. Blijkbaar houdt de markt dus nog altijd rekening met een onderbreking van de olietransport door het Suezkanaal en met het uitbreiden van de onlusten richting Saoedi-Arabië.

Stephen Schork, president van adviesgroep Schork Group Inc., gelooft dat het koper van deze opties neerkomt op het kopen van een lot in de loterij. Schork gelooft dat de olietoevoer op geen enkel moment in gevaar gaat komen, daarvoor zijn de belangen die op het spel staan veel te groot.

Alleen problemen in Saoedi-Arabië, de grootste olie-exporteur in de wereld, zou de olieprijs volledig door het dak kunnen jagen. Dat scenario is volgens Schork onwaarschijnlijk, wel sluit hij niet uit dat landen als Jemen en Soedan problemen gaan krijgen.

Er is veel vraag naar opties met een uitoefenprijs van 250 dollar per vat en met expiratiedatum in december. Blijkbaar houdt de markt dus nog altijd rekening met een onderbreking van de olietransport door het Suezkanaal en met het uitbreiden van de onlusten richting Saoedi-Arabië. Stephen Schork, president van adviesgroep Schork Group Inc., gelooft dat het koper van deze opties neerkomt op het kopen van een lot in de loterij. Schork gelooft dat de olietoevoer op geen enkel moment in gevaar gaat komen, daarvoor zijn de belangen die op het spel staan veel te groot. Alleen problemen in Saoedi-Arabië, de grootste olie-exporteur in de wereld, zou de olieprijs volledig door het dak kunnen jagen. Dat scenario is volgens Schork onwaarschijnlijk, wel sluit hij niet uit dat landen als Jemen en Soedan problemen gaan krijgen.