Aanleiding voor de prijsdaling was uiteraard dat de Japanse autobedrijven als rechtstreeks gevolg van de aardbeving gedwongen zijn om de productie in een aantal fabrieken tijdelijk stop te zetten.

Daardoor zal de vraag naar rubber in de komende dagen en weken zwak gaan blijven. De augustus-futures op rubber, momenteel het meest verhandelde contract, daalde vanmorgen met 4,50%.

Op de Tokyo Commodity Exchange kostte een kilo rubber nog 383,50 yen, of 17,90 yen minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Kazuhiko Saito, analist bij commodity broker Fujitomi Co, stelt vast dat de beleggers grondstoffen verkopen om cash te genereren.

Aanleiding voor de prijsdaling was uiteraard dat de Japanse autobedrijven als rechtstreeks gevolg van de aardbeving gedwongen zijn om de productie in een aantal fabrieken tijdelijk stop te zetten. Daardoor zal de vraag naar rubber in de komende dagen en weken zwak gaan blijven. De augustus-futures op rubber, momenteel het meest verhandelde contract, daalde vanmorgen met 4,50%. Op de Tokyo Commodity Exchange kostte een kilo rubber nog 383,50 yen, of 17,90 yen minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Kazuhiko Saito, analist bij commodity broker Fujitomi Co, stelt vast dat de beleggers grondstoffen verkopen om cash te genereren.