AbbVie houdt zich bezig met de verkoop van medicijnen en medicijnontwikkeling, met Humira als grootste biologisch medicijn wereldwijd gemeten in omzet. ABN Amro blijft positief over beide aandelen.

Voedingssupplementen zijn de grote trekker voor een investering in Abbot Labs. Het bedrijf verkoopt babyvoeding onder de merknamen Similac en PediaSure, terwijl Ensure een populair product is onder volwassenen.

De voedseldivisie kan tegen 2015 tot 35% zijn gegroeid door een sterke vraag uit China. Generieke merkmedicijnen zijn ook winstgevend door marges die oplopen tot 24%. Abbott is sterk blootgesteld aan opkomende markten, waar 40% van de omzet wordt behaald.

AbbVie zal steeds meer als biotechbedrijf worden gezien, dat de komende jaren nieuwe producten zal ontwikkelen op basis van de krachtige molecuul die de basis vormt van Humira.

Beide bedrijven weten de komende tijd de schijnwerpers op zich gericht en dat zal de waarde bepalen van het aandeel. Het maakt de onderwaardering van bedrijfsonderdelen zichtbaar, de reden waarom de analisten van ABN Amro adviseren beide aandelen in de portefeuille aan te houden. Beiden krijgen nog een koopadvies

AbbVie houdt zich bezig met de verkoop van medicijnen en medicijnontwikkeling, met Humira als grootste biologisch medicijn wereldwijd gemeten in omzet. ABN Amro blijft positief over beide aandelen. Voedingssupplementen zijn de grote trekker voor een investering in Abbot Labs. Het bedrijf verkoopt babyvoeding onder de merknamen Similac en PediaSure, terwijl Ensure een populair product is onder volwassenen. De voedseldivisie kan tegen 2015 tot 35% zijn gegroeid door een sterke vraag uit China. Generieke merkmedicijnen zijn ook winstgevend door marges die oplopen tot 24%. Abbott is sterk blootgesteld aan opkomende markten, waar 40% van de omzet wordt behaald. AbbVie zal steeds meer als biotechbedrijf worden gezien, dat de komende jaren nieuwe producten zal ontwikkelen op basis van de krachtige molecuul die de basis vormt van Humira. Beide bedrijven weten de komende tijd de schijnwerpers op zich gericht en dat zal de waarde bepalen van het aandeel. Het maakt de onderwaardering van bedrijfsonderdelen zichtbaar, de reden waarom de analisten van ABN Amro adviseren beide aandelen in de portefeuille aan te houden. Beiden krijgen nog een koopadvies