De handel in aandelen van de noodlijdende Chinese vastgoedreus Evergrande op de beurs van Hongkong is maandagochtend (lokale tijd) stilgelegd. Dat deelde het bedrijf zelf mee, zonder een reden te vermelding.

Lokale media meldden dat Evergrande opdracht heeft gekregen van de autoriteiten in de provincie Hainan om 39 appartementenblokken te slopen, en dit in tien dagen tijd, omdat de bouwvergunning illegaal was verkregen. Het gaat om een bouwproject op enkele kunstmatige eilanden voor de kust van Hainan.

Evergrande verkeert in grote financiële problemen en waarschuwt al enige tijd dat het waarschijnlijk niet genoeg geld heeft om al zijn schulden te kunnen blijven betalen. In december miste het bedrijf een grote betaling. De schuldencrisis leidde in september tot aanhoudende protesten van huizenkopers en investeerders bij het hoofdkantoor van de onderneming in het Chinese Shenzhen. Sindsdien heeft het bedrijf geprobeerd bezittingen van de hand te doen en belangen in andere bedrijven af te bouwen. De dreiging van het omvallen van Evergrande zorgde in 2020 voor onrust op de financiële markten.

Aangezien het concern een zeer grote speler is op de Chinese vastgoedmarkt werd gevreesd dat een bankroet van het bedrijf ook de hele Chinese economie zou schaden.

De handel in aandelen van de noodlijdende Chinese vastgoedreus Evergrande op de beurs van Hongkong is maandagochtend (lokale tijd) stilgelegd. Dat deelde het bedrijf zelf mee, zonder een reden te vermelding.Lokale media meldden dat Evergrande opdracht heeft gekregen van de autoriteiten in de provincie Hainan om 39 appartementenblokken te slopen, en dit in tien dagen tijd, omdat de bouwvergunning illegaal was verkregen. Het gaat om een bouwproject op enkele kunstmatige eilanden voor de kust van Hainan. Evergrande verkeert in grote financiële problemen en waarschuwt al enige tijd dat het waarschijnlijk niet genoeg geld heeft om al zijn schulden te kunnen blijven betalen. In december miste het bedrijf een grote betaling. De schuldencrisis leidde in september tot aanhoudende protesten van huizenkopers en investeerders bij het hoofdkantoor van de onderneming in het Chinese Shenzhen. Sindsdien heeft het bedrijf geprobeerd bezittingen van de hand te doen en belangen in andere bedrijven af te bouwen. De dreiging van het omvallen van Evergrande zorgde in 2020 voor onrust op de financiële markten. Aangezien het concern een zeer grote speler is op de Chinese vastgoedmarkt werd gevreesd dat een bankroet van het bedrijf ook de hele Chinese economie zou schaden.