Overnamgesprekken

Het aandeel was maandagochtend al een derde van zijn waarde verloren, na berichten dat kandidaat-kopers van het bedrijf afgehaakt hebben. Fagron liet maandagnamiddag weten dat de overnamegesprekken niet beëindigd zijn, maar "een moeizaam verloop kennen met op heden weinig visibiliteit op een bindend bod"

Indien er geen overname komt, is een noodkapitaalverhoging of een onderhandse aandelenplaatsing bij oude bekenden zoals Waterland en Marc Coucke niet uitgesloten. Dat scenario is echter niet evident omdat zo'n private plaatsing moet gebeuren tegen de gemiddelde koerswaarde van de afgelopen dertig dagen. Dat is veel meer dan de beurswaarde van deze middag (10,52 euro).

De toeleverancier loopt het risico dat het zijn bankconvenanten zal schaden. Volgens die bepalingen mogen de schulden niet langdurig uitstijgen boven 3,25 keer de brutowinst.

Uitstel van betaling

Fagron heeft volgens informatie van De Tijd al banken gecontacteerd met betrekking tot een uitstel van betaling mét kapitaalverhoging. "Een verkoop is nog niet volledig van de baan, maar de lijn tussen de twee scenario's wordt wel héél héél dun. En als er een kapitaalverhoging komt, dan zal dat niet om tientallen miljoenen gaan, maar om een bedrag (in miljoenen) met drie cijfers", aldus een bron aan de krant.

Omdat een private plaatsing momenteel niet haalbaar lijkt, is de kans zeer groot dat het bedrijf moet aankloppen bij de bestaande aandeelhouders. Zo'n optie gaat weliswaar gepaard met een fikse korting op de beurswaarde. (Belga/NS)

Het aandeel was maandagochtend al een derde van zijn waarde verloren, na berichten dat kandidaat-kopers van het bedrijf afgehaakt hebben. Fagron liet maandagnamiddag weten dat de overnamegesprekken niet beëindigd zijn, maar "een moeizaam verloop kennen met op heden weinig visibiliteit op een bindend bod"Indien er geen overname komt, is een noodkapitaalverhoging of een onderhandse aandelenplaatsing bij oude bekenden zoals Waterland en Marc Coucke niet uitgesloten. Dat scenario is echter niet evident omdat zo'n private plaatsing moet gebeuren tegen de gemiddelde koerswaarde van de afgelopen dertig dagen. Dat is veel meer dan de beurswaarde van deze middag (10,52 euro). De toeleverancier loopt het risico dat het zijn bankconvenanten zal schaden. Volgens die bepalingen mogen de schulden niet langdurig uitstijgen boven 3,25 keer de brutowinst. Fagron heeft volgens informatie van De Tijd al banken gecontacteerd met betrekking tot een uitstel van betaling mét kapitaalverhoging. "Een verkoop is nog niet volledig van de baan, maar de lijn tussen de twee scenario's wordt wel héél héél dun. En als er een kapitaalverhoging komt, dan zal dat niet om tientallen miljoenen gaan, maar om een bedrag (in miljoenen) met drie cijfers", aldus een bron aan de krant. Omdat een private plaatsing momenteel niet haalbaar lijkt, is de kans zeer groot dat het bedrijf moet aankloppen bij de bestaande aandeelhouders. Zo'n optie gaat weliswaar gepaard met een fikse korting op de beurswaarde. (Belga/NS)