Eind 2012 vond de trendommekeer plaats, maar na de scherpe koersstijging van 8,31 euro naar 17,35 euro is de koers in een zijwaarts consolidatiepatroon terechtgekomen.

Volgens de regels van de technische analyse zou de koers na het beëindigen van het consolidatiepatroon moeten uitbreken in de richting van de trend die aan het patroon voorafging.

In het geval van Hamon is dit de stijging van eind 2012. M.a.w. Van Herck verwacht een opwaartse uitbraak uit het horizontale consolidatiepatroon.

In het huidige volatiele beursklimaat wil hij echter wel de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen en mikt hij in eerste instantie op een stijging naar de bovenkant van het patroon (richting 17 euro).

Op de daggrafiek zien we koersactie van de afgelopen kwartalen.

De strategie bestond erin Hamonaandelen op te

pikken aan de onderkant van het horizontale consolidatiepatroon (rond 13 - 13,60 euro).

Van Herck merkt nog op dat op de daggrafiek de RSI-indicator tot de oververkochte zone is teruggevallen. Deze lage niveaus waren de afgelopen maanden instapniveaus.

Een mogelijke korte koersterugval in de komende dagen en weken tot 14 euro is dan ook een instapmoment. Van Herck heeft een advies opbouwen.

Eind 2012 vond de trendommekeer plaats, maar na de scherpe koersstijging van 8,31 euro naar 17,35 euro is de koers in een zijwaarts consolidatiepatroon terechtgekomen. Volgens de regels van de technische analyse zou de koers na het beëindigen van het consolidatiepatroon moeten uitbreken in de richting van de trend die aan het patroon voorafging. In het geval van Hamon is dit de stijging van eind 2012. M.a.w. Van Herck verwacht een opwaartse uitbraak uit het horizontale consolidatiepatroon. In het huidige volatiele beursklimaat wil hij echter wel de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen en mikt hij in eerste instantie op een stijging naar de bovenkant van het patroon (richting 17 euro). Op de daggrafiek zien we koersactie van de afgelopen kwartalen. De strategie bestond erin Hamonaandelen op te pikken aan de onderkant van het horizontale consolidatiepatroon (rond 13 - 13,60 euro). Van Herck merkt nog op dat op de daggrafiek de RSI-indicator tot de oververkochte zone is teruggevallen. Deze lage niveaus waren de afgelopen maanden instapniveaus. Een mogelijke korte koersterugval in de komende dagen en weken tot 14 euro is dan ook een instapmoment. Van Herck heeft een advies opbouwen.