"Hammurabi's Code" wordt namelijk geïnterpreteerd als één van de eerste wetboeken waarmee de greep van de overheid op lonen en prijzen werd gecontroleerd. Hammurabi toonde al aan hoe overheid steeds meer greep op ons krijgt, maar de huidige regeringen willen nog beter doen dan dit klassieke voorbeeld.

De monetaire politiek zoals die in de afgelopen jaren door de centrale banken werd gevoerd was een vorm van monetaire controle, maar de ultieme vorm moet nog steeds komen. Die zal ons namelijk getoond worden op de dag dat we te horen krijgen dat ons spaargeld wordt aangeslagen.

"Hammurabi's Code" wordt namelijk geïnterpreteerd als één van de eerste wetboeken waarmee de greep van de overheid op lonen en prijzen werd gecontroleerd. Hammurabi toonde al aan hoe overheid steeds meer greep op ons krijgt, maar de huidige regeringen willen nog beter doen dan dit klassieke voorbeeld. De monetaire politiek zoals die in de afgelopen jaren door de centrale banken werd gevoerd was een vorm van monetaire controle, maar de ultieme vorm moet nog steeds komen. Die zal ons namelijk getoond worden op de dag dat we te horen krijgen dat ons spaargeld wordt aangeslagen.