Christian Clausen, president van de European Banking Federation en chief executive officer van Nordea Bank AB (NDA), verklaarde dit in een interview met en Deense krant.

Het herkapitaliseren van de Spaanse banken kan de rust op de financiële markten doen terugkeren. Daarom wordt met grote belangstelling uitgekeken naar wat de ministers van Financiën van de eurozone morgen na de conference call gaan verklaren.

184 miljard euro aan problematische woonkredieten

De Spaanse banken zuchten en kreunen onder het gewicht van 184 miljard euro die door het Spaans ministerie van economie als problematisch omschreven worden. Volgens Antonio Lopez Isturiz, leider van de Partido Popular, zouden de banken tot 100 miljard euro nodig hebben.

Volgens de Noorse minister van Financiën Sibjörn Johnsen moet er nu snel en krachtig worden gehandeld, zoniet dreigt de situatie helemaal uit de hand te lopen.

Een krachtige ingreep zou het vertrouwen doen terugkeren, waardoor Spanje de gevarenzone kan verlaten. Het komende weekend kan daarom zeer belangrijk worden.

Christian Clausen, president van de European Banking Federation en chief executive officer van Nordea Bank AB (NDA), verklaarde dit in een interview met en Deense krant. Het herkapitaliseren van de Spaanse banken kan de rust op de financiële markten doen terugkeren. Daarom wordt met grote belangstelling uitgekeken naar wat de ministers van Financiën van de eurozone morgen na de conference call gaan verklaren. 184 miljard euro aan problematische woonkredieten De Spaanse banken zuchten en kreunen onder het gewicht van 184 miljard euro die door het Spaans ministerie van economie als problematisch omschreven worden. Volgens Antonio Lopez Isturiz, leider van de Partido Popular, zouden de banken tot 100 miljard euro nodig hebben. Volgens de Noorse minister van Financiën Sibjörn Johnsen moet er nu snel en krachtig worden gehandeld, zoniet dreigt de situatie helemaal uit de hand te lopen. Een krachtige ingreep zou het vertrouwen doen terugkeren, waardoor Spanje de gevarenzone kan verlaten. Het komende weekend kan daarom zeer belangrijk worden.