Het operationele bedrijfsresultaat kwam als gevolg van een eerdere afschrijving van EUR 40 miljoen in de Benelux en op het onderdeel Marine uit op een verlies van EUR 46 miljoen.

De orderontvangst bedroeg op EUR 2,509 miljard en was daarmee bevredigend.

De schuld van EUR 1,206 miljard bleef ondanks herstructureringskosten stabiel in vergelijking met het eerste kwartaal van het jaar.

Van de opbrengst van de recente claimemissie is iets meer dan een half miljard euro aangewend om schulden af te bouwen.

Imtech meldt op schema te liggen met de herstructurering en maakt vorderingen met de verscherpte controle op de zakelijke activiteiten.

De bezem is door het topmanagement gehaald: 60% van de senior managers is nieuw. Het werkkapitaal slonk tot EUR 133 miljoen in het tweede kwartaal.

Volgens topman Gerard van de Aast is het netto halfjaarverlies van EUR 230,5 miljoen grotendeels het gevolg van eenmalige items en eerder aangekondigde uitgaven.

'De omzet is licht gedaald en het werkkapitaal is geslonken. De orderinname is bevredigend gezien de marktomstandigheden. We liggen op koers met de implementatie van verscherpt toezicht op de activiteiten en de reorganisatie, die in de tweede jaarhelft worden afgerond,' aldus de CEO. ABN Amro heeft een verkoopadvies.

Het operationele bedrijfsresultaat kwam als gevolg van een eerdere afschrijving van EUR 40 miljoen in de Benelux en op het onderdeel Marine uit op een verlies van EUR 46 miljoen. De orderontvangst bedroeg op EUR 2,509 miljard en was daarmee bevredigend. De schuld van EUR 1,206 miljard bleef ondanks herstructureringskosten stabiel in vergelijking met het eerste kwartaal van het jaar. Van de opbrengst van de recente claimemissie is iets meer dan een half miljard euro aangewend om schulden af te bouwen. Imtech meldt op schema te liggen met de herstructurering en maakt vorderingen met de verscherpte controle op de zakelijke activiteiten. De bezem is door het topmanagement gehaald: 60% van de senior managers is nieuw. Het werkkapitaal slonk tot EUR 133 miljoen in het tweede kwartaal. Volgens topman Gerard van de Aast is het netto halfjaarverlies van EUR 230,5 miljoen grotendeels het gevolg van eenmalige items en eerder aangekondigde uitgaven. 'De omzet is licht gedaald en het werkkapitaal is geslonken. De orderinname is bevredigend gezien de marktomstandigheden. We liggen op koers met de implementatie van verscherpt toezicht op de activiteiten en de reorganisatie, die in de tweede jaarhelft worden afgerond,' aldus de CEO. ABN Amro heeft een verkoopadvies.