De lastige markt in Noord-Amerika is de voornaamste oorzaak van de groeivertraging. Arcadis heeft in de regio namelijk steeds meer last van de lagere overheidsuitgaven. Dit maakt dat de concurrentie op de private markt groter wordt. Het operationele bedrijfsresultaat (EBITA) kwam uit op €92,7 miljoen.

Dit was 2,0% hoger dan de consensus voor de operationele EBITA-marge van 10%. De orderportefeuille voor Noord-Amerika ontwikkelt zich positief.

Toch leidt dit naar verwachting niet tot de terugkeer van groei in het tweede halfjaar van 2014. Naar verwachting zal het wel inkomsten genereren in 2015. Verder gaf Arcadis aan zich totaal geen zorgen te maken over de organische groei in opkomende markten. ABN Amro is koper.

De lastige markt in Noord-Amerika is de voornaamste oorzaak van de groeivertraging. Arcadis heeft in de regio namelijk steeds meer last van de lagere overheidsuitgaven. Dit maakt dat de concurrentie op de private markt groter wordt. Het operationele bedrijfsresultaat (EBITA) kwam uit op €92,7 miljoen. Dit was 2,0% hoger dan de consensus voor de operationele EBITA-marge van 10%. De orderportefeuille voor Noord-Amerika ontwikkelt zich positief. Toch leidt dit naar verwachting niet tot de terugkeer van groei in het tweede halfjaar van 2014. Naar verwachting zal het wel inkomsten genereren in 2015. Verder gaf Arcadis aan zich totaal geen zorgen te maken over de organische groei in opkomende markten. ABN Amro is koper.