Aan dat tempo kan het moeilijk anders of het geld wordt minder waard. Logischerwijs moet dan de goudprijs uitgedrukt in dollars in prijs stijgen.

Uiteraard zien de Verenigde Staten dit niet graag gebeuren, op een bepaald moment kunnen de Amerikanen hun vertrouwen in de greenback verliezen.

Ze zouden bijvoorbeeld massaal op goud kunnen overstappen. Mogelijk ligt hier een verklaring voor de prijsval bij het goud op 12 en 15 april.

Ex-congreslid Ron Paul signaleert dat er één grote verkoper in de markt was, die maar liefst 53.000 contracten op de Comex verkocht. Die verkoper moet uiteindelijk een bedoeling hebben gehad.

Had ook de FED een hand in de daling van de goudprijs, met de bedoeling om goud minder aantrekkelijk te maken? Paul zegt het niet met zoveel woorden, maar dit scenario valt zeker niet a priori uit te sluiten.

Aan dat tempo kan het moeilijk anders of het geld wordt minder waard. Logischerwijs moet dan de goudprijs uitgedrukt in dollars in prijs stijgen. Uiteraard zien de Verenigde Staten dit niet graag gebeuren, op een bepaald moment kunnen de Amerikanen hun vertrouwen in de greenback verliezen. Ze zouden bijvoorbeeld massaal op goud kunnen overstappen. Mogelijk ligt hier een verklaring voor de prijsval bij het goud op 12 en 15 april. Ex-congreslid Ron Paul signaleert dat er één grote verkoper in de markt was, die maar liefst 53.000 contracten op de Comex verkocht. Die verkoper moet uiteindelijk een bedoeling hebben gehad. Had ook de FED een hand in de daling van de goudprijs, met de bedoeling om goud minder aantrekkelijk te maken? Paul zegt het niet met zoveel woorden, maar dit scenario valt zeker niet a priori uit te sluiten.