Daardoor zouden de Verenigde Staten een belangrijk argument kwijtspelen om Beijing onder druk te zetten om de monetaire politiek te wijzigen. De Amerikanen dringen al geruime tijd aan dat China zijn munt laat appreciëren.

De kans bestaat dat er vorige maand zo'n sterke stijging van de import heeft plaatsgevonden dat die import groter is geweest dan de export. China importeerde vorige maand onder andere meer grondstoffen en ook consumentengoederen.

Uit een rondvraag gedaan door Bloomberg bleek dat de economen gemiddeld een deficiet op de Chinese handelsbalans van 390 miljoen dollar verwachten, tegenover een surplus van 7,60 miljard dollar in februari.

De Amerikaanse minister van Financiën heeft gisteren in Beijing met de Chinese regering gesproken over de monetaire politiek. Een forse appreciatie van de yuan lijkt volgens de meeste waarnemers onwaarschijnlijk.

Daardoor zouden de Verenigde Staten een belangrijk argument kwijtspelen om Beijing onder druk te zetten om de monetaire politiek te wijzigen. De Amerikanen dringen al geruime tijd aan dat China zijn munt laat appreciëren. De kans bestaat dat er vorige maand zo'n sterke stijging van de import heeft plaatsgevonden dat die import groter is geweest dan de export. China importeerde vorige maand onder andere meer grondstoffen en ook consumentengoederen. Uit een rondvraag gedaan door Bloomberg bleek dat de economen gemiddeld een deficiet op de Chinese handelsbalans van 390 miljoen dollar verwachten, tegenover een surplus van 7,60 miljard dollar in februari. De Amerikaanse minister van Financiën heeft gisteren in Beijing met de Chinese regering gesproken over de monetaire politiek. Een forse appreciatie van de yuan lijkt volgens de meeste waarnemers onwaarschijnlijk.