"De wereldwijde economische operationele omstandigheden zijn uitdagend gebleven. Ondanks deze omstandigheden ben ik blij met de snelle reacties van onze managementteams wereldwijd. We hebben al significante kostenbesparingen weten te realiseren zonder dat de service naar onze klanten er onder heeft geleden. De resultaten over het eerste kwartaal van 2009 volgen de trend die we eind 2008 en begin dit jaar hebben gezien."

De internationale Express volumes staan onder aanzienlijke druk en de binnenlandse volumes kenden ook een daling, maar sinds februari zag TNT geen verdere versnelling van de daling. De kostenbesparingsinitiatieven bij Express hebben hun eerste resultaten opgeleverd en lopen duidelijk voor op de eerder afgegeven besparingsdoelstellingen voor het gehele jaar.

Bakker voegde aan bovenstaande nog dit toe: "De prestaties van Post waren goed maar werden beïnvloed door hogere salariskosten, een ongunstige productmix en druk op de prijzen. Nu de Nederlandse postmarkt volledig is opengesteld voor concurrentie is een verdere significante daling van de kostenniveaus vereist. Het is betreurenswaardig dat de vakbondsleden het principeakkoord over de cao hebben afgewezen. Zoals we altijd al hebben gezegd heeft TNT hierdoor geen andere keuze en zullen wij op korte termijn ingrijpende herstructureringsplannen moeten ontwikkelen en doorvoeren. Niets is veranderd ten aanzien van onze eerder afgegeven voorzichtige vooruitzichten voor 2009: we nemen aan dat de handelsomstandigheden van het eerste kwartaal 2009 zich zullen voortzetten in de rest van het jaar, hoewel de recente stabilisering bij Express een welkom signaal is."

"De wereldwijde economische operationele omstandigheden zijn uitdagend gebleven. Ondanks deze omstandigheden ben ik blij met de snelle reacties van onze managementteams wereldwijd. We hebben al significante kostenbesparingen weten te realiseren zonder dat de service naar onze klanten er onder heeft geleden. De resultaten over het eerste kwartaal van 2009 volgen de trend die we eind 2008 en begin dit jaar hebben gezien."De internationale Express volumes staan onder aanzienlijke druk en de binnenlandse volumes kenden ook een daling, maar sinds februari zag TNT geen verdere versnelling van de daling. De kostenbesparingsinitiatieven bij Express hebben hun eerste resultaten opgeleverd en lopen duidelijk voor op de eerder afgegeven besparingsdoelstellingen voor het gehele jaar.Bakker voegde aan bovenstaande nog dit toe: "De prestaties van Post waren goed maar werden beïnvloed door hogere salariskosten, een ongunstige productmix en druk op de prijzen. Nu de Nederlandse postmarkt volledig is opengesteld voor concurrentie is een verdere significante daling van de kostenniveaus vereist. Het is betreurenswaardig dat de vakbondsleden het principeakkoord over de cao hebben afgewezen. Zoals we altijd al hebben gezegd heeft TNT hierdoor geen andere keuze en zullen wij op korte termijn ingrijpende herstructureringsplannen moeten ontwikkelen en doorvoeren. Niets is veranderd ten aanzien van onze eerder afgegeven voorzichtige vooruitzichten voor 2009: we nemen aan dat de handelsomstandigheden van het eerste kwartaal 2009 zich zullen voortzetten in de rest van het jaar, hoewel de recente stabilisering bij Express een welkom signaal is."