Consolidatie in de financiële sector, verhoogde aanwezigheid van de overheid in de particuliere sector, en het risico op beleidsfouten, maken het van vitaal belang om rekening te houden met aanzienlijk sterkere verschillen tussen de diverse regio's en sectoren.

Het zal steeds belangrijker worden om de middelen en flexibiliteit te hebben om de winnaars en de verliezers te bepalen, aldus Bill Gross van PIMCO.

De benchmark-rente is historisch laag, en heeft dus meer potentie om te stijgen dan om verder te dalen. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat portefeuilles slechter presteren als ze een benchmark volgen met significante positieve duration en beperkte bevoegdheden hebben om af te wijken van de benchmark, dan portefeuilles die een benchmark volgen die minder gevoelig zijn voor rentetarieven of portefeuilles die niet worden beperkt door een benchmark.

Consolidatie in de financiële sector, verhoogde aanwezigheid van de overheid in de particuliere sector, en het risico op beleidsfouten, maken het van vitaal belang om rekening te houden met aanzienlijk sterkere verschillen tussen de diverse regio's en sectoren. Het zal steeds belangrijker worden om de middelen en flexibiliteit te hebben om de winnaars en de verliezers te bepalen, aldus Bill Gross van PIMCO. De benchmark-rente is historisch laag, en heeft dus meer potentie om te stijgen dan om verder te dalen. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat portefeuilles slechter presteren als ze een benchmark volgen met significante positieve duration en beperkte bevoegdheden hebben om af te wijken van de benchmark, dan portefeuilles die een benchmark volgen die minder gevoelig zijn voor rentetarieven of portefeuilles die niet worden beperkt door een benchmark.